Coronamaatregelen per 26 januari 2022

Geldende maatregelen

Voorwaarden sport: trainen en competitie
Om in groepsverband binnensport te beoefenen is een coronatoegangsbewijs vereist voor iedereen vanaf 18 jaar. Dit geldt dus ook voor het spelen van wedstrijden in competitieverband. Daarbij is het dragen van een mondkapje vanaf 13 jaar verplicht en is ook de 1,5 meter afstandsregel van kracht, tenzij je volleybalt. Zowel trainingen als competitiewedstrijden mogen  22.00 uur plaatsvinden. Kleedkamers, toiletten en douchen: hier kun je gewoon gebruik van maken, maar op trainingsavonden heeft het sterk de voorkeur thuis te douchen na de training.

Voor de doordeweekse trainingen en wedstrijden gelden nog steeds de regels zoals we die begin november 2021 met elkaar hebben afgesproken:

• Ouders van CMV- en jeugdleden, die hun kinderen komen brengen of halen vragen we om hen buiten bij de ingang af te leveren en NIET naar binnen te gaan. Als contact met een trainer (of iemand anders van de vereniging) noodzakelijk is, doe dat dan per app of mail of maak een afspraak.
  • Teams die op een doordeweekse dag een thuiswedstrijd hebben (D2, HR1, DR1 en XR1) dragen zelf de verantwoordelijkheid voor het inchecken van hun gastteams en eventueel publiek. Zij kunnen daar ook een (zelf gevonden) vrijwilliger voor inschakelen.
  • Per trainingsavond zijn de seniorenteams, die dan trainen zelf verantwoordelijk voor het inchecken van de eigen leden van het team.
  • Voor alle spelers/trainers en coaches geldt: neem je verantwoordelijkheid hierin.
  • Bij aanvang van de trainingen is de trainer/coach of aanvoerder of een specifiek aangewezen vrijwilliger uit het team verantwoordelijk voor het checken van het Coronatoegangsbewijs.
  • Iedereen kan daarna, via de aangegeven looproutes en met mondkapje, naar de zaal gaan waar getraind wordt. Bij de start van de training is dan ook iedereen gecontroleerd.
  • Let op: Dit betekent niet dat wij verwachten van degene die controleert dat hij/zij optreedt als ‘politieagent’. Spreek je (mede) speler aan op zijn/haar verantwoordelijkheid als er geen ‘groen vinkje’ getoond wordt, maar ga niet in discussie. Leg het probleem dan na de training voor bij één van de bestuursleden, wij gaan graag in gesprek met de betreffende persoon.
  • Je kunt het Coronatoegangsbewijs eenvoudig controleren met de Corona Scanner app https://coronacheck.nl/nl/scanner.
  • Dit schema geldt overigens niet alleen voor de eerste keer, maar de verantwoordelijkheid blijft bij iedere training zolang de maatregelen duren van kracht.

Voorwaarden toeschouwers
Toeschouwers zijn bij wedstrijden ook weer welkom op de tribunes. Wel moet iedereen vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs tonen bij het bezoeken van een sportwedstrijd, een mondkapje dragen bij verplaatsing en 1,5 meter afstand tot elkaar houden. Tenzij de bezoekers tot hetzelfde gezin behoren. Toeschouwers moeten om uiterlijk 22.00 uur de tribunes hebben verlaten.

Voorwaarden gebruik kantine
Ook de kantine mag weer in gebruik worden genomen. Ook hiervoor geldt dat er een coronatoegangsbewijs getoond moet worden vanaf 18 jaar bij entree, 1,5 meter afstand gehouden moet worden tot elkaar en is het dragen van een mondkapje bij verplaatsing verplicht. Ook is een vaste zitplaats verplicht. Eenmaal plaatsgenomen, dan mag het mondkapje af. Voor afhaal is een coronatoegangsbewijs niet verplicht. De kantine moet om 22.00 uur haar deuren sluiten.

Uitzonderingen coronatoegangsbewijs
Een coronatoegangsbewijs is niet verplicht voor vrijwilligers of personen die beroeps- of bedrijfsmatig werkzaamheden verrichten op de sport locatie. Dit betekent dat zowel betaalde als vrijwilligers geen coronatoegangsbewijs hoeven te laten zien op het moment dat zij een functie voor de sport vervullen in een binnensport locatie. Zodra zij geen taak meer vervullen, moeten zij de sport locatie verlaten.

Aangepaste quarantaineregels
De quarantaineregels zijn ook aangepast. Iedereen met een boosterprik van minimaal een week oud of wie korter dan acht weken geleden corona heeft gehad, hoeft niet in quarantaine na nauw contact met een besmet persoon.