Engeltherm WSV – Nieuwsbrief 20 januari 2024

Een nieuw jaar met nieuwe kansen en heel veel volleybalplezier. Daar gaan we samen weer aan werken in onze teams en in de hele vereniging. Het jaar 2024 is een jubileumjaar voor WSV, dus we gaan er in ieder geval met allerlei extra activiteiten ook een feestelijk jaar van maken. In deze nieuwsbrief weer tal van wetenswaardigheden, dus veel leesplezier.

Onze eerste echte nieuwjaarsborrel

Op 5 januari hebben we met onze vereniging een eerste echte nieuwjaarsborrel gehouden. We mochten bij het Koelhuis ruim zeventig mensen ontvangen die gehoor hadden gegeven aan de uitnodiging. Met dank aan de activiteitencommissie is het een enorm succes geworden. De voorzitter heeft zelfs een echte nieuwjaarspeech gehouden, maar deze was helaas niet voor iedereen verstaanbaar te maken. Daarom wordt deze speech hieronder nog een keer integraal weergegeven

De speech van de voorzitter

Lieve mensen, van harte welkom bij deze eerste nieuwjaarsborrel van Engeltherm WSV Volleybal. En om maar met de deur in huis te vallen: ik heb weer genoten van onze vereniging het afgelopen jaar. Niet alleen om dat leuke volleybalspel, maar zeker ook door alles wat daar bij komt kijken. Het is fantastisch om te zien hoe onze vereniging op bijna professionele manier functioneert met alleen maar vrijwilligers, dus met heel veel van jullie. Daar mogen we allemaal trots op zijn. En natuurlijk horen ook onze sponsoren daarbij, we kunnen niet zonder hun ondersteuning, waarvoor dank!

Ik heb ooit voor mijn eigen bedrijf een zin bedacht, waar ik nog steeds helemaal achter sta. Die zin is ook voor WSV heel passend, namelijk GROTE DOELEN BEREIK JE SAMEN. Dat is namelijk precies wat we doen. Nou hoor ik regelmatig van andere verenigingen en organisaties dat het zo moeilijk is om vrijwilligers te vinden. Nou, dat is bij ons echt niet zo, kijk maar eens hoeveel vrijwilligers wij hebben, vrijwel alle posten zijn goed bezet. Ook afgelopen jaar zijn er weer nieuwe mensen bijgekomen, die vol enthousiasme aan de slag zijn gegaan. En onze vrijwilligers app voor allerlei klusjes en klussen begint steeds beter te werken, zeker nu het aantal aanmeldingen fors is toegenomen.

2023 was eindelijk weer eens een gewoon jaar, na alle hectische jaren daarvoor. Alhoewel … gewoon is ook maar een relatief begrip natuurlijk. Want er waren ook weer veel bijzondere dingen. Teams die kampioen zijn geworden, talenten die zijn doorgebroken en jeugdige nieuwe leden die de eerste beginselen van het volleybalspel hebben geleerd. En ook nieuwe initiatieven, zoals de Sportspeeltuin en het Lerarenvolleybaltoernooi, die in zeer goede aarde zijn gevallen en in heel Zutphen en daarbuiten gewaardeerd worden.

In dat kader is het mooi om te vermelden dat we maar liefst twee nominaties voor het Zutphense Sport- en Beweeggala hebben binnengehaald, waarmee we misschien wel prijzen gaan winnen. Zowel de vrijwilligers van onze Specials als het initiatief Sportspeeltuin worden dan nog eens extra in het zonnetje gezet.

Als actieve vereniging raken we ook steeds meer betrokken bij andere initiatieven, waarbij ‘Zutphen in beweging brengen’ de rode draad is. Natuurlijk hebben we de samenwerking met het Beachcenter, waar we zelf ook veel gebruik van maken. Maar ook Zutphen on the beach, Koningsspelen, Roefeldagen, IJsselfit en heel wat clinics op basisscholen en met andere groepen, die geïnteresseerd zijn in volleybal. Het voelt goed om meer te zijn dan alleen maar een volleybalvereniging voor de eigen leden. We hebben ook voor heel Zutphen een maatschappelijke rol, die we op verschillende manieren kunnen vervullen en waarin we met steeds meer andere verenigingen en organisatie gaan samenwerken. Dat gaan we het komende jaar dus ook weer doen.

We staan voor een mooi jaar mensen. 2024 is voor WSV namelijk ook nog eens een jubileumjaar. Op 15 december 1999 werden we statutair opgericht, wat betekent dat we dit jaar 25 jaar bestaan. En dat gaan we vieren ook. De eerste ideeën zijn er, we hebben budget gereserveerd om er echt iets moois van te maken en we hebben al een groepje mensen die zich daar mee bezig wil gaan houden. En ik wil graag van de gelegenheid gebruik maken om jullie te vragen je bij dat groepje aan te sluiten. We hebben tenslotte een heel feestjaar om van alles te bedenken en uit te voeren.

Lieve mensen, ik ben er trots op om voorzitter van onze mooie club te mogen zijn. Ik zit nog boordevol dromen en ambities om het nog beter en mooier te maken en ik ben blij dat ik dat samen mag doen met het bestuur, de commissies, alle vrijwilligers en leden van WSV, onze sponsoren en met tal van andere organisaties, want zoals al eerder gezegd  … GROTE EN KLEINE DOELEN BEREIKEN WE SAMEN. Dus we gaan samen van 2024 een fantastisch volleybaljaar maken. Op een voorspoedig nieuw jaar, proost.

Vrijwilligers gezocht voor ons jubileumjaar

Zoals in de nieuwjaarspeech al aangekondigd zijn we op zoek naar mensen die het leuk vinden om mee te doen aan de voorbereidingen van ons jubileumjaar. We willen tal van activiteiten gaan bedenken en uitvoeren, inclusief een groot feest, maar daar hebben we natuurlijk wel wat hulp bij nodig. Nu al hebben een aantal mensen uit bestuur en activiteitencommissie de eerste ideeën bedacht, maar dat is nog lang niet genoeg. Binnenkort willen we een bijeenkomst organiseren om nog veel meer ideeën te bedenken en uit te werken. Heb je zin om hier aan mee te doen, meld je dan even bij onze secretaris, secretaris@wsvvolleybal.nl

Nominaties Sportgala

Verheugend nieuws en waardering voor onze vereniging, want we zijn met één activiteit genomineerd in de finale van het Sportgala. Op 1 maart 2024 vindt in de buitensoos van de Hanzehof het Zutphense Sport- en Beweeggala plaats. Die avond worden sport- en beweegprojecten en mooie sportprestaties in het zonnetje gezet. Het verheugt ons te melden dat wij met de Organisatie van de Sportspeeltuin in de categorie ‘Maatschappelijke beweegprijs’ zijn doorgedrongen tot de laatste drie. Uiteraard gaan we er voor om de finale ook te winnen. Helaas hebben de vrijwilligers van de Specials de finale niet bereikt, maar we zijn toch enorm trots dat zij genomineerd waren!

De nieuwe activiteitencommissie

Hoi allemaal, wij zijn Sofie, Steffie, Kjell, Anouk, Lize en Stan en wij zijn de activiteitencommissie van Engeltherm WSV volleybal💥Wij zorgen voor leuke uitjes, activiteiten en feestjes binnen de vereniging🎉🍾 Mocht je ideeën of opmerkingen hebben over activiteiten, spreek ons gerust aan of mail naar activiteitencommissie@wsvvolleybal.nl, we staan open voor feedback!

Liefs, Activiteitencommissie WSV💚

Foto’s op onze website

Zoals jullie wel hebben gemerkt zijn er de laatste weken vaak fotograven actief bij onze vereniging. Het is natuurlijk leuk om de resultaten daarvan ook te kunnen zien. Bijna alle teams hebben nu al wel een teamfoto op de website, maar er zijn veel meer mooie plaatjes. Binnenkort willen we op de website gaan starten met een fotoarchief, zodat de foto’s die bij  alle verschillende gelegenheden zijn gemaakt ook toegankelijk worden voor iedereen. In één van de volgende nieuwsbrieven melden we wel waar je deze kunt vinden.

Nieuwe ‘stagiair’ bij het bestuur

Hallo allemaal, mijn naam is Britt de Maar en ik speel al 12 jaar bij WSV, waarvan een aanzienlijke periode in dames 1. De afwisseling tussen op een leuk niveau spelen en de gezelligheid ervaar ik als een ideale combinatie. Al een tijdje speelde de vraag in mijn hoofd om iets voor de vereniging te betekenen. Het komende jaar zal ik als stagiair deelnemen aan de vergaderingen van het bestuur om te ontdekken of dit iets voor mij is en of ik iets kan bijdragen. Tot in de kei! Groetjes, Britt de Maar.

Gezocht: leden voor de commissie Relatiebeheer en fondsenwerving

Deze commissie, ook wel sponsorcommissie genaamd, houdt zich bezig met het vinden van fondsen die onze vereniging ten goede komen. Dit kunnen bijdragen van sponsoren zijn, maar ook subsidies die in bepaalde regelingen beschikbaar zijn. De activiteiten van de commissie worden op dit moment waargenomen vanuit het bestuur, maar de wens leeft om hier meer actieve leden aan toe te voegen.

We zoeken voor de commissie enthousiaste mensen, liefst met een groot lokaal netwerk. Mensen die het geen probleem vinden om voor de vereniging op pad te gaan en ondernemers aan te spreken om sponsor van onze vereniging te worden. Uiteraard worden deze activiteiten binnen de commissie gezamenlijk opgepakt en afgestemd. Heb je interesse of wil je er meer van weten, neem dan even contact op met de voorzitter, voorzitter@wsvvolleybal.nl

Agenda

21 januari          Sportspeeltuin

27 januari          Grote thuisspeeldag Engeltherm WSV Volleybal

28 januari          Lerarenvolleybaltoernooi

4 februari           Sportspeeltuin

1 maart               Sport- en Beweeggala Zutphen

17 t/m 26 mei  Zutphen on the Beach 2024

25 en 26 mei    Queen & King of the Court Eredivisie toernooi bij Zutphen on the Beach

28 t/m 30 juni  Jeugdkamp WSV