Engeltherm WSV – Nieuwsbrief 22 mei 2023

Het is natuurlijk een klein aantal vergeleken met de jaren die we als vereniging al bestaan, maar toch een memorabel aantal nieuwsbrieven tot nu toe. Dit is alweer nummer 50, een reeks die uit noodzaak begon bij de eerste corona crisis in maart 2020. Het beviel goed om de leden (en de buitenwereld) op deze manier op de hoogte te houden van alle wetenswaardigheden in en om onze vereniging. We zullen dan ook gewoon doorgaan met de nieuwsbrieven.

Inmiddels hebben we de trainingen weer opgepakt na de meivakantie. Nieuwe teams, nieuwe tijden, nieuwe trainers, kortom wel weer even wennen natuurlijk. Maar dat gaat snel en met weer meer teams dan vorig jaar gaan we ons voorbereiden op het nieuwe seizoen.

Beach Center weer open

Bijna iedereen weet dat natuurlijk al, maar toch nog een reminder: er kan weer gebeachd worden. De temperaturen stijgen en daarmee ook de zin om ons spelletje buiten uit te voeren. Inmiddels zijn de eerste officiële toernooien daar ook al weer afgewerkt, zelfs met Zutphense deelnames. En de komende maanden gaan we zelf ook steeds meer op de beach aan de slag als welkome afwisseling van het zaal volleybal. Bij de agenda staan de komende toernooien op onze beachvelden ook vermeld. Opgeven voor de toernooien van de Nevobo kan via www.zelfbeachen.nl of via de mijn beachvolleybal app

Scheidsrechters en tellers bedankt!

Het afgelopen seizoen hebben alle teams van WSV weer kunnen spelen dankzij de inzet van de scheidsrechters en tellers. Het is misschien een vaak gebruikte opmerking, maar zonder hen zouden die wedstrijden niet gespeeld kunnen worden. Daarom bij deze nogmaals: super goed gedaan en fijn dat jullie je tijd hebben willen steken in het af en toe fluiten van een wedstrijd!

Speciaal was afgelopen jaar ook de manier waarop de jeugdteams, en dan vooral JB1 en MA1, voor het eerst wedstrijden hebben gefloten. Dat ging geweldig, ook al was het vaak de eerste keer dat ze de verantwoordelijkheid kregen om zelfstandig een wedstrijd te leiden. Ik hoop dat de begeleiding die daarbij aanwezig was (bedankt Sven en Dick) jullie daarbij heeft geholpen. Ook een speciale vermelding voor de spelers van de recreantenteams die hebben meegedraaid als scheidsrechter. De uitdrukking ‘vele handen maken licht werk’ is zeker van toepassing.

Tenslotte: de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn al begonnen, ook voor de arbitrage. Binnenkort start een cursus om wedstrijden in de 1e en 2e klasse te mogen fluiten. Gelukkig geen langdurige training, maar een sessie op 1 avond met gerichte oefeningen onder deskundige leiding vanuit de eigen vereniging. Ik hoop dat veel van jullie daar aan mee gaan doen, want vanaf september zijn voor een groeiende vereniging als WSV extra scheidsrechters op dat niveau hard nodig.

Klaas van der Wielen, scheidsrechters coördinator Engeltherm WSV Volleybal.

Spreekuur TC nieuwe teamindeling

De Technische Commissie heeft zich enorm ingespannen om een goede en passende nieuwe (en nog voorlopige) teamindeling te maken, waarbij rekening is gehouden met de wensen van zoveel mogelijk leden. Het lukt natuurlijk niet om iedereen 100 % tevreden te stellen en soms is het nodig om toch nog zaken aan te passen. Daarom heeft de TC ook dit jaar weer een speciaal spreekuur, zodat iedereen die dat wil zijn wensen en/of bezwaren naar voren kan brengen. Het spreekuur is dit jaar in de Kei op dinsdag 30 mei van 20.00 tot 21.00 uur. Laat je horen als je dat nodig vindt!

Zutphen on the Beach 2023

Het evenement Zutphen on the Beach was vorig jaar een groot succes. Een beachcourt midden in de stad op het ’s Gravenhof met daarop en omheen tal van activiteiten spreekt blijkbaar enorm tot de verbeelding. Daarom zijn we – de werkgroep Zutphen on the Beach – weer aan de slag om de editie 2023 nog actiever en mooier te maken. Uiteraard zijn we weer gastheer voor het eredivisie volleybaltoernooi King & Queen of the Court en gaan we ook weer tokkelen vanaf de Walburgistoren. En tal van andere (beach-) sporten komende gedurende deze week ook weer aan bod, in demonstraties of om zelf te doen.

Het evenement – dit jaar van 30 juni tot en met 8 juli – wordt geheel georganiseerd door vrijwilligers van het Beach Center Zutphen Warnsveld, Walhallab, WSV Volleybal en tal van andere organisaties. De organiserende werkgroep is druk doende om het geheel klaar voor de start te maken. Nog vele sponsoren moeten de eerste groep gaan volgen, het programma voor de gehele week moet deels nog definitief gemaakt worden en veel organisatorische en technische details worden nog uitgewerkt.

Speciaal voor onze eigen volleyballers en verenigingen in de regio willen we nog een King & Queen of the Court toernooi gaan organiseren op het ’s Gravenhof. Wil je ons helpen, omdat je het leuk vindt om als vrijwilliger bij zo’n activiteit betrokken te zijn, neem dan contact op met Max van Leeuwen.

Algemene Leden Vergadering

De eerste ALV van dit jaar staat weer op de planning op vrijdag 16 juni.  Naast een kort verslag over het afgelopen seizoen staat vooral de begroting voor het komende seizoen centraal. Gezien de ontwikkelingen om ons heen en binnen de vereniging gaan we er niet aan ontkomen om een kleine contributieverhoging door te voeren. Bij de begroting wordt dit uiteraard uitgebreid toegelicht. Dus kom ook naar de ALV om mee te denken en mee te besluiten. Binnenkort ontvangen alle leden een officiële uitnodiging.

Jeugdkamp

Er zijn nog steeds enkele plaatsen beschikbaar bij het jeugdkamp (30 juni – 2 juli). Meld je aan als je dat nog niet hebt gedaan via https://www.wsvvolleybal.nl/aanmelding-jeugdkamp-2023/

Een Zutphens Zetje voor Zutphen on the Beach 2023

Heb je je Bon van Waarde nog niet gebruikt? Denk dan aan het project ‘Zutphen on the Beach 2023’ en geef het een zetje door jouw Bon van Waarde te doneren!
 
Elk huishouden in Zutphen ontvangt een Bon van Waarde t.w.v. € 12,50 die je aan een sociaal initiatief voor onze gemeente mag geven. Hoe meer bonnen we ontvangen, hoe meer we kunnen bereiken. Lever de bon in op onze persoonlijke pagina: 

Agenda

27 mei: Junior Beach Circuit op het Beach Center

4 juni: Sportspeeltuin, 10.00 – 11.00

16 juni: Algemene Leden Vergadering Engeltherm WSV Volleybal

25 juni: Sportspeeltuin, 10.00 – 11.00 (laatste van dit seizoen)

30 juni – 2 juli: Engeltherm WSV Jeugdkamp 2023

30 juni – 9 juli: Zutphen on the Beach op het ’s Gravenhof

6 augustus: Junior Beach Circuit op het Beach Center

26 augustus: toernooi 3e divisie dames beachvolleybal op het Beach Center

27 augustus: toernooi 3e divisie heren beachvolleybal op het Beach Center