Engeltherm WSV – Nieuwsbrief 26 maart 2023

Het zijn weer drukke tijden binnen de vereniging. We gaan naar het einde van de competities met tegelijk ook weer de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Nieuwe teams, nieuwe trainers, nieuwe activiteiten, nieuwe vrijwilligers, nieuwe sponsors, kortom meer dan voldoende te regelen door bestuur, de commissies en alle andere vrijwilligers.

Hoe gaan we straks het nieuwe seizoen in?

Wij zijn met z’n allen een prachtige vereniging met ruim 300 leden. Het is iedere week fantastisch om te ervaren dat we met enkel vrijwilligers de zaken zo goed voor elkaar hebben. En het is ook fantastisch dat er zoveel actieve vrijwilligers zijn. Maar tegelijkertijd bemerkt het bestuur dat het steeds lastiger wordt nieuwe mensen te vinden, terwijl er ook wel vrijwilligers stoppen. We zien dat minder vrijwilligers meer werk verzetten, omdat het nu eenmaal toch moet gebeuren.

Al vaak hebben we onder andere in deze nieuwsbrief oproepen gedaan, soms algemeen en vaak ook heel specifiek voor een functie. De reacties daarop zijn helaas minimaal. En dat brengt ons bij het punt dat we het blijkbaar anders moeten aanpakken. In het bestuur wordt daar iedere keer weer over nagedacht en we hebben al veel ideeën de revue laten passeren, variërend van een bepaalde verplichting door teams vrijwilligerspunten toe te kennen tot beloningen en contributiekorting. Maar verplichting is naar ons idee niet de juiste weg voor een vereniging. We willen toch een beroep doen op het gevoel van mensen dat ze een bijdrage kunnen leveren aan het verenigingsbelang door een grote of kleine taak uit te voeren.

En nu is het moment daar dat we dat beroep op een ieder ook zeer dringend doen, want de voorbereiding van het nieuwe seizoen laat zien dat we op vele fronten nog mensen te kort komen. We zoeken naar trainers, coaches, commissieleden en mensen die zich in willen zetten voor de vele eenmalige activiteiten, die we (deels met anderen) uitvoeren, zoals het stratenvolleybaltoernooi, de sportspeeltuin, het jaarlijkse Zutphen on the Beach en nog veel meer.

Onze ideeën gaan nu uit naar het opzetten van een pool van vrijwilligers, die aangeven iets te willen gaan doen, zodat we met hen in gesprek kunnen om de meest ideale plaats en taak per vrijwilliger te kunnen vinden. Van belang is daarbij dat we er als bestuur zo veel belang aan hechten dat we ook bereid zijn om daar tijd en zo nodig geld aan te besteden. Denk dan bijvoorbeeld aan opleidingen van trainers en de begeleiding van nieuwe mensen of stagiaires.

De komende periode horen we daarom graag van zoveel mogelijk mensen wat ze willen en kunnen als vrijwilliger binnen onze mooie vereniging. Laat je horen door een van de bestuurs- of commissieleden aan te spreken – jullie kennen er allemaal wel één of meer – of stuur een mailtje naar de secretaris, secretaris@wsvvolleybal.nl.

Oud papier ophalen, aan een tijdperk komt een einde

In de vorige nieuwsbrief hebben we al uitgebreid terug gekeken naar dit tijdperk dat ten einde is. De reünie voor de oud oud papierlopers was zeer geslaagd en werd ook door hen zeer gewaardeerd. Nu is dat tijdperk dan ook echt ten einde met nog een laatste en welgemeend DANK. Op naar nieuwe activiteiten.

15 april, de laatste thuisdag van het seizoen

Onze laatste thuisdag staat al weer voor de deur en op die zaterdag willen we gezamenlijk ook het seizoen afsluiten, want (bijna) alle teams spelen dan ook thuis. De evenementencommissie is druk in de weer om daar wat moois voor iedereen te organiseren. Wordt het een bingo? Een karaokeavond? Krijgen we wat lekkers te eten? Wordt het een groot feest? Het is nog even een beetje geheimzinnig, maar houdt er in ieder geval rekening mee, want er gaat wat gebeuren. We houden jullie op de hoogte.

Stratenvolleybaltoernooi 2023

We gaan weer teams formeren van straten, buurten, vrienden of familie om een mooie sportdag te maken van het Zutphense Stratenvolleybaltoernooi. Dit toernooi wordt gehouden op zondag 23 april 2023. We gaan dit jaar met twee verschillende competities werken (als zich voldoende teams aanmelden), namelijk een topdivisie voor teams met (enige) volleybalervaring en een 1e divisie voor alle overige teams die op hun eigen niveau een fijne volleybaldag willen hebben. Geef dus bij je aanmelding aan in welke divisie je wilt spelen.

Inschrijven kan vanaf nu weer als je een team hebt met 6 tot 9 teamleden die minimaal 16 jaar oud zijn. Eén van de teamleden is contactpersoon en die regelt ook de betaling van het inschrijfgeld (slechts € 15). Je schrijft je in met de naam van de straat die je vertegenwoordigd. Let op: we hebben natuurlijk niet onbeperkt ruimte, dus schrijf je snel in via stratenvolleybaltoernooi@gmail.com of scan deze QR code.

Jeugdkamp 2023

Op vrijdag 30 juni gaat het WSV jeugdkamp 2023 van start. We vertrekken dan met z’n allen weer naar de Langenberg in Rijssen. Een flinke groep vrijwilligers is al druk bezig met het uitwerken van een spetterend programma voor de drie dagen en het belooft weer spectaculair te worden. Net als vorig jaar hopen we natuurlijk op schitterend buitenweer, zodat we veel sport en spel kunnen doen, waarbij uiteraard ook aandacht voor onze eigen sport, volleybal. Dus houdt rekening met de datum 30 juni tot en met 2 juli. Je kunt je al opgeven via: https://www.wsvvolleybal.nl/aanmelding-jeugdkamp-2023/

Bekerfinale met onze jongens B

Na het bekersucces van dames 1 vorig jaar is het dit jaar de taak aan onze jongens B. Na een directe plaatsing voor de kwartfinale kon het bekeravontuur voor de jongens beginnen. Op 30 januari mochten de jongens een wereldreis maken maar het wel zo bekende Druten. Na ongeveer een kwart van de totale reistijd te hebben gevolleybald (35 minuten), mochten we na een 3-0 (25-3, 25-5, 25-3) overwinning ons rijk rekenen met een plek in de halve finale. Wachtend op het bericht om de halve finale in te plannen kreeg de trainer op 15 maart het bericht dat de andere halve finalisten waren uitgesloten tot verdere deelname.

Dit houdt in dat jongens B WSV mag gaan vertegenwoordigen bij de regionale bekerfinale op 22 april in Enschede. Dus blok deze datum in je agenda, zodat we met ons groen-witte legioen onze jongens kunnen gaan aanmoedigen!

Agenda

17 april: inloopspreekuur Arcus Fysiotherapie in de Kei

15 april (laatste competitiedag): WSV thuisspeeldag

15 april: Feestje? En verkoop oude WSV wedstrijdshirts

2 april, 16 april en 30 april: Sportspeeltuin, 10.00 – 11.00 (vervolg wordt binnenkort bekend)

23 april 2023: Stratenvolleybaltoernooi 2023

30 juni – 2 juli: Engeltherm WSV Jeugdkamp 2023