Engeltherm WSV – Nieuwsbrief 27 april 2023

Spannende tijden voor alle leden van onze vereniging. De nieuwe teamindelingen komen er aan, inclusief de nieuwe trainingstijden en zaalindeling. En we kunnen ook alweer op de beach terecht, alhoewel het weer er nog niet echt naar is. Daarnaast in deze nieuwsbrief veel zaken die met het einde van het seizoen te maken hebben en natuurlijk de aankondiging van heel wat nieuwe activiteiten voor het hele zomerseizoen.

De laatste thuisdag

15 april was onze laatste thuisdag en tevens laatste speeldag van de competities. En deze werd nog onverwacht spannend, omdat dames 1 toch nog kampioen kon worden, als zij met 4 – 0 zouden winnen van Devoko. En uiteraard is dat gelukt, zo’n kans laten onze dames niet liggen. Met 25-18, 25-17, 25-22 en 25-14 werden de laatste vier sets van het seizoen overtuigend binnen gehaald met als beloning het eigenlijk niet meer verwachte kampioenschap. Een mooier afscheidscadeau had Peter Karreman niet kunnen krijgen bij zijn afscheid als hoofdtrainer van het eerste damesteam. Maar er waren natuurlijk nog meer kampioenen dit jaar: MA1, JB1, JC1, CMV 4.1 en CMV 6.2. Allemaal van harte gefeliciteerd.

Het slot van de competitie werd gezamenlijk gevierd in de kantine van De Kei, waar iedereen ook bij een echte frietkraam van ruim voldoende frieten en snacks kon genieten. Eerder op de dag waren er door belangstellenden al oude shirts gekocht, zodat velen weer een paar mooie trainingsshirts rijker zijn. Een geslaagde dag, een mooie afsluiting en nu maar weer op weg naar het volgende seizoen.

De nieuwe teamindeling

Zoals altijd een spannend moment, in welk team kom ik en past mij dat ook? De Technische Commissie is al weken bezig met het uitpluizen van de mogelijkheden voor het nieuwe seizoen. Een hectische klus waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de wensen van de leden en de mogelijkheden om teams in te delen. De afstemming met de trainers is daarbij van groot belang, maar ook de verplichtingen vanuit de Nevobo in verband met doorstroming van de jeugd. Een klus waarbij je nooit 100 % kunt voldoen aan de verwachtingen en er dus ook altijd mensen min of meer teleurgesteld worden. De ervaring leert echter dat we er altijd samen uitkomen en dat na enkele weken de nieuwe teams gaan draaien.

Ieder jaar hebben we dezelfde periode om met de nieuwe teams aan de slag te gaan, namelijk na de meivakantie. Dat betekent dat de Technische Commissie in deze vakantieperiode (in de week van 1 mei) de nieuwe indeling openbaar maakt, zodat we daarna in de nieuwe samenstellingen en op nieuwe tijden kunnen gaan trainen. We hopen uiteraard dat iedereen zich er in kan vinden en wensen ieder ook het volgende seizoen weer veel volleybalplezier.

Sportspeeltuin, actief voor kind en ook de ouder(s)/opa’s en oma’s

Al een paar weken help ik mee met het opbouwen van de sportspeeltuin op zondagmorgen. De sportspeeltuin is er speciaal voor kinderen tot ongeveer 6 jaar. Zij spelen een uur, onder begeleiding van een zeer enthousiaste Kim Brandes, samen met de ouders op allerlei onderdelen.

’s Ochtends om kwart voor 9 beginnen we met bouwen (elke keer weer een beetje anders) en om kwart voor 10 is dit klaar. Alles wordt uit de kast, letterlijk en figuurlijk, gehaald om de kinderen een mooi uurtje te bezorgen. Het is even sjouwen en tillen maar voor mij komt dan het mooiste: het moment dat de kinderen de zaal inkomen, grote ogen opzetten, hier en daar een soort van ‘wauw’ om dan zo snel mogelijk de zaal in te rennen. Voor mij is het een uurtje van toeschouwen om vervolgens tegen 11 uur alles weer af te breken en op te ruimen, vaak samen met de ouders. Binnen 20 minuten is de zaal weer leeg en heb ik mijn ‘krachttraining’ ook weer gehad,  dat scheelt mij een abonnement voor de sportschool.

Nu hebben we die zondagen nog meer handen nodig voor het opbouwen en afbreken. Wil jij ons een keer helpen? Of wil je vaker helpen (zo’n 4 keer in een heel seizoen). We kunnen je hulp gebruiken! Zie je het zitten om gezellig mee te helpen? Mail dan naar harrie024@hotmail.com. Namens de kinderen van de sportspeeltuin: Bedankt!

Harrie Drost

Jongens B in de bekerfinale

Afgelopen zaterdag was het zover. Vroeg uit de veren voor de tocht naar Enschede, waar in de Pathmoshal de bekerfinale werd gespeeld. De jongens B mochten gaan strijden voor de regionale beker van de regio oost. Na een goede warming-up kon de wedstrijd beginnen. Het was hard werken, want tegenstander Orion liet geen ruimte over voor fouten en speelde ijzersterk. Dit resulteerde helaas in een 3-0 verlies. Maar de jongens hebben hard gevochten en een prachtige tweede plaats behaald. Zij willen ook het publiek hartelijk bedanken voor hun steun en aanmoedigingen!

Statiegeld container in de Kei

Binnenkort gaat WSV Volleybal een statiegeld container plaatsen in onze sporthal. Deze komt te staan in de kantine van de Kei en is geschikt voor zowel kunststof flessen als blikjes (dus geen glas!). En niet alleen voor de flessen die in de Kei worden gekocht en genuttigd, maar ook voor 1 en 1 ½ liter flessen uit de supermarkt. Het statiegeld dat hierop uitbetaald gaat worden komt geheel ten goede aan onze vereniging, dus vergeet niet de container te vullen, ook met je thuisflessen!

Stratenvolleybaltoernooi 2023

Tussen alle regendagen door werd op een droge zondag 23 april het jaarlijkse stratenvolleybaltoernooi weer gehouden. Met acht teams werd een volledige poule afgewerkt, zodat alle teams tegen elkaar konden spelen. Helaas was het aantal inschrijvingen minder dan verwacht, zodat we geen twee poules van verschillende niveaus konden laten spelen, maar dat gaan we bij de volgende editie zeker wel weer proberen. De sfeer bij het toernooi was prima, een mooie combinatie van ontspanning en fanatiek spel, want er moest natuurlijk wel gewonnen worden als dat kon. Van tien tot vijf een prachtige dag met dank aan alle vrijwilligers bij het opbouwen en afbreken en alle andere organisatorische zaken. De kampioen van 2023 is het team Bussenweide geworden met een mooie tweede plaats voor het team Garsenshof.

Inleveren shirts

Ook dit jaar moeten de wedstrijdshirts en tassen weer ingeleverd worden, zodat ze voor het nieuwe seizoen klaargemaakt kunnen worden. Dit jaar doen we dat op 2 mei tussen 19.15 en 21.15 in sporthal de Kei bij Ellen van Agtmaal. Regel met je team wie dat gaat doen. Zorg ervoor dat alle shirts in de tas zitten en gewassen zijn, dan kunnen we volgend jaar weer fris aan de start verschijnen.

Jeugdkamp 2023

Op vrijdag 30 juni gaat het WSV jeugdkamp 2023 van start. We vertrekken dan met z’n allen weer naar de Langenberg in Rijssen. Een flinke groep vrijwilligers is al druk bezig met het uitwerken van een spetterend programma voor de drie dagen en het belooft weer spectaculair te worden. Net als vorig jaar hopen we natuurlijk op schitterend buitenweer, zodat we veel sport en spel kunnen doen, waarbij uiteraard ook aandacht voor onze eigen sport, volleybal. Dus houdt rekening met de datum 30 juni tot en met 2 juli. Je kunt je nog steeds opgeven via: https://www.wsvvolleybal.nl/aanmelding-jeugdkamp-2023/

Korting voor leden bij de sportschool van Optisport

Leden van Engeltherm WSV Volleybal kunnen op de verschillende soorten abonnementen bij de sportschool van Optisport in de Kei een korting krijgen van 25 % als ze aangeven lid te zijn van onze vereniging. Een mooi voordeel als je van plan bent naast het volleybal je lijf nog beter op orde te krijgen.

Een Zutphens Zetje voor Zutphen on the Beach 2023

Beste Zutphense volleyballer, geef ons project ‘Zutphen on the Beach 2023’ een zetje door jouw Bon van Waarde aan ons project te doneren!
 
Elk huishouden in Zutphen ontvangt een Bon van Waarde t.w.v. € 12,50 die je aan een sociaal initiatief voor onze gemeente mag geven. Hoe meer bonnen we ontvangen, hoe meer we kunnen bereiken. Lever de bon in op onze persoonlijke pagina: 

Agenda

30 april, 21 mei, 4 juni en 25 juni: Sportspeeltuin, 10.00 – 11.00

16 juni: Algemene Leden Vergadering Engeltherm WSV Volleybal

30 juni – 2 juli: Engeltherm WSV Jeugdkamp 2023

30 juni – 9 juli: Zutphen on the Beach op het ‘s Gravenhof