Engeltherm WSV – Nieuwsbrief 7 september 2022

Het seizoen is weer gestart, we zijn allemaal alweer (bijna) helemaal uit de vakantiestemming en druk bezig met trainen en voorbereiden op de nieuwe competitie. Dat is natuurlijk nog even wennen, want er is ook weer veel anders, maar binnenkort zit de routine er wel weer in. Ondertussen zijn ook alle commissies en het bestuur alweer op stoom gekomen, want er moet nog veel georganiseerd, geregeld en bijgesteld worden. Maar we hebben er weer zin in en gaan ons inzetten voor een prachtig volleybalseizoen 2022 – 2023.

Opening van het seizoen niet op 9 september, maar 14 oktober

In de vorige nieuwsbrief werd een save-the-date genoemd voor 9 september, maar deze dag kan helaas niet doorgaan, omdat de Kei dan niet beschikbaar is. We hebben nu wel een nieuwe datum gekozen, namelijk 14 oktober. We gaan als start van het seizoen een leuke avond organiseren voor alle leden en andere betrokkenen, waarin alle teams, de trainers en coaches en een aantal sponsoren zich gaan presenteren. We hebben dan ook nog een aantal andere activiteiten in petto, maar daar wordt nog aan gewerkt en die maken we later bekend. Maar reserveer dus de nieuwe datum alvast: vrijdag 14 oktober!

Zeer succesvol Zutphen on the Beach 2022

De afgelopen week heeft op het ’s Gravenhof in Zutphen het eerste Zutphen on the Beach evenement plaatsgevonden. Mede dankzij de enorme inzet van de vele vrijwilligers van het Beachcenter, van WSV Volleybal en van Walhallab is dit een enorm succes geworden. Door de samenwerking met SportWorx, de gemeente Zutphen, InZutphen, Camelot en vele andere verenigingen, stichtingen en organisaties was het mogelijk om een negendaags programma uit te voeren dat voor iedereen wel wat te bieden had. De twee figuurlijke en letterlijke hoogtepunten waren respectievelijk King of the Court Eredivisie Beachvolleybaltoernooi en de tokkelbaan vanaf de Walburgistoren.

 Queen of the Court in actie en een tokkelaar op het meest spannende moment

Nieuwe hoofdsponsor: nieuwe shirts

Met onze nieuwe hoofdsponsor Engeltherm gaan we natuurlijk met nieuwe shirts de competities in. Inmiddels zijn de ontwerpen klaar, de pasavonden geweest en de nieuwe tenues besteld. Helaas hebben wij ook te maken met leveringsproblemen, zoals zoveel producten die niet op tijd klaar kunnen zijn. Dat betekent voor ons dat we de eerste wedstrijden nog in de oude shirts gaan spelen, maar we hopen toch echt binnenkort de nieuwe tenues te kunnen ontvangen en uitdelen. We zijn overigens wel verheugd dat we dan ook ALLE teams in één keer in het nieuw kunnen steken.

Sportspeeltuin

Op zondag 2 oktober gaat WSV starten met de Sportspeeltuin voor kinderen van drie tot zes jaar. We hechten er belang aan dat kinderen al vroeg gewend raken aan spelen en bewegen en de sportspeeltuin biedt daarvoor een breed scala aan mogelijkheden. Met de hulp van een aantal vrijwilligers wordt een deel van de sporthal omgetoverd tot een speel- en beweegparadijs, waar de jongste kinderen onder begeleiding van (één van) hun ouders allerlei verschillende oefeningen kunnen doen. Spelen en bewegen staan voorop, maar we hopen op deze manier kinderen en ouders ook al vroeg aan onze vereniging te laten wennen, zodat de stap naar het CMV volleybal zo klein mogelijk wordt.

Roefeldag en Open dag Zuidveen

Op zondag 25 september houdt Zutphen weer de Sport-Roefeldag voor kinderen van groep 5, 6, 7 en 8. Je kunt dan kennismaken met de sporten van Zutphen, waaronder natuurlijk volleybal van WSV. Wil je meedoen? Je kan je opgeven via https://www.roefeldag-zutphen.nl . Op diezelfde dag doen we als WSV volleybal ook mee met het open huis van Zuidveen. Van 11.00 uur tot 15.00 uur mag iedereen meedoen en kennismaken met het beachvolleybal. Je bent van harte welkom!!

Oproep trainer MB2

Ondanks dat we weer begonnen zijn met het nieuwe seizoen, zijn we nog op zoek naar een enthousiaste trainer voor de MB2, die bereid is zich één of twee keer per week voor dit team in te zetten. We hebben de vraag al even uitstaan en al veel mensen benaderd, maar het is ons tot nu toe nog niet gelukt, dus help ons en vooral dit team! Heb je interesse, laat dan maar wat horen bij de Technische Commissie of het bestuur.

Fysiotherapie Arcus

Arcus Fysiotherapie in Zutphen is een allround praktijk voor fysiotherapie. Zij leveren de beste zorg voor mensen met allerlei klachten als gewrichtsklachten, rugklachten en (sport)blessures. We hebben als WSV Arcus bereid gevonden met enige regelmaat een sportspreekuur te houden in de Kei, zodat mensen met (een vermoeden van) een blessure dicht bij huis advies kunnen krijgen over hun klachten en vooral wat daaraan te doen valt. Voorlopig hebben we al vier momenten ingepland, namelijk op de maandagen 19 september, 10 oktober, 31 oktober en 21 november. De mensen van Arcus zijn die avonden vanaf 18.30 uur voor een advies te spreken in de sporthal. Zo nodig is het ook mogelijk om dan vervolgafspraken te maken.

RABO Clubsupport

Ook dit jaar doet WSV weer mee met de RABO Clubsupport actie. We hebben weer een aantal doelen gesteld om activiteiten voor onze jeugdleden te ondersteunen. En nu is het jullie beurt om onze vereniging een financieel steuntje in de rug geven door als lid van de Rabobank een stem op ons uit te brengen. In de periode van 5 t/m 27 september kun je een stem uitbrengen op drie verschillende deelnemende verenigingen en stichtingen. Ga daarvoor naar rabobank.nl/clubsupport.
Klik op die site op overzicht clubs, kies vervolgens onderaan de lijst voor de regio Noord- en Oost-Achterhoek en bekijk de deelnemers. Ga via zoeken of filteren naar WSV Volleybal en Beachcenter Zutphen en desgewenst nog één andere favoriet. Selecteer deze en breng je stem uit. Je kunt ook inloggen op je rekening bij de Rabobank op de site of in de app. Ga dan via Service naar Zelf regelen en dan snel naar ClubSupport en Stem nu.

Nieuwe pasfoto’s digitale spelerspassen

Voor de (nieuwe) digitale spelerspassen van de Nevobo is het noodzakelijk dat al onze leden die nu nog een foto van vijf jaar of ouder op hun spelerspas hebben staan een nieuwe (officiële) pasfoto gaan aanleveren. Je kunt deze tot eind september digitaal sturen naar penningmeester@wsvvoleybal.nl, zodat je niet het risico loopt dat je foto door een scheidsrechter als onherkenbaar (en dus ongeldig) wordt gezien en je niet mee kunt spelen. Dus bij deze een oproep aan allen: kijk je spelerspas even na en stuur bij twijfel over de ouderdom van de foto een nieuwe naar onze penningmeester. Alvast dank daarvoor.

Tot slot

Een nogal lang nieuwsbrief omdat we na de vakantie en aan de start van het seizoen veel te vertellen hebben. Vanaf nu zullen we weer met iets minder tussenpauze een nieuwsbrief laten verschijnen. Daarnaast laten we via de verschillende sociale media ook steeds meer van ons horen, dus volg ook die kanalen voor het laatste nieuws.

Met vriendelijke groet,

Bestuur WSV Volleybal