Innovatiemakelaars.nl WSV – Nieuwsbrief 24 april 2022

We zijn weer heerlijk aan het volleyballen, trainingen en competitie. De laatste ongemakken van de corona pandemie ebben langzaam weg, waardoor we weer aan andere dingen kunnen gaan denken, zoals de Glitterparty op 7 mei aanstaande. De competitie duurt wel langer om nog zoveel mogelijk wedstrijden uit het schema te kunnen spelen, maar waarschijnlijk gaan we toch een aantal wedstrijden missen. En we krijgen helaas alweer geen officiële kampioenen dit jaar …

Trainersopleidingen

Op zondag 3 april is in de Kei de eerste bijeenkomst geweest van de trainersopleiding VT2 met deelname van vijf leden van WSV en twee van andere verenigingen. Deze eerste keer werd door Okke Jan Oosterhoff heel veel verteld over de basisprincipes van het opzetten van een training en dat was meteen al zeer leerzaam. Dat maakt in ieder geval nieuwsgierig naar de volgende keren. Ook de basisopleiding voor CMV trainers gaat binnenkort van start in de Kei en ook daar zijn WSV leden goed vertegenwoordigd. Een grote en goede stap voor onze vereniging: meer professionaliteit.

Van de Technische Commissie

Veel leden hebben de enquête met betrekking tot de wensen voor het komend seizoen ingevuld. Dank jullie wel daarvoor! De TC is inmiddels gestart met het maken van de nieuwe teamindeling voor het volgende seizoen. Omdat dit seizoen nog doorloopt tot en met 21 mei is het streven van de TC om deze nieuwe indeling uiterlijk 30 mei bekend te maken. De trainingen in de nieuwe teamsamenstelling willen we dan in laten gaan op dinsdag 7 juni.

Glitterparty

Het stond vlak voor het begin van de corona periode op het programma, de Glitterparty georganiseerd door dames 1. Een week voor tijd moest deze uiteindelijk gecanceld worden, wat toen een enorme tegenvaller was. Maar nu dan toch eindelijk feest. 7 mei gaat het na afloop van de wedstrijden los in de kantine van Sporthal de Kei (rond 20.00 uur). Je mag naar binnen als je voldoet aan de dresscode: GLITTER!

Clubfund AH

De Clubfund actie is nu een paar weken onderweg en we zien al een kleine handel in zegels ontstaan, omdat iedereen straks graag mooie WSV artikelen met of zonder eigen foto wil gaan bestellen. Ook de verzamel box bij Albert Heijn begint al goed gevuld te raken. Daar kunnen we als vereniging straks ook nog veel mee doen. Binnenkort gaan we een bericht de deur uit doen met de precieze stand van zaken en met de stappen die we dan kunnen zetten om de artikelen in huis te krijgen, maar in de tussentijd laten we natuurlijk familie, vrienden en kennissen zoveel mogelijk zegels scoren.

Arcus Fysiotherapie

Het bestuur heeft een gesprek gehad met Arcus Fysiotherapie over samenwerking op het gebied van voorkomen en genezen van sportblessures. Arcus gaat naar alle waarschijnlijkheid een spreekuur openen op één van de weekavonden dat wij ook trainingen hebbe, zodat alle leden van WSV de gelegenheid krijgt om een vrijblijvend gesprek te voeren over blessures of klachten. Als vereniging willen we deze samenwerking nog wel verder uitbreiden, maar we gaan eerst onderzoeken waar de leden behoefte aan hebben. Gedacht kan worden aan workshops blessurepreventie, train de trainers avonden of zomertrainingen gericht op fit blijven. We houden jullie uiteraard op de hoogte.

Stratenvolleybal 2022

Zutphen samen georganiseerd! Het in Warnsveld beroemde toernooi, dat tot 2009 27 keer jaarlijks plaatsvond, wordt daarmee nieuw leven ingeblazen. Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor teams, dus kunnen jullie je nog aanmelden door je straatnaam en contactpersoon te mailen naar: stratenvolleybaltoernooi@gmail.com (deelname per straat/team is €15). Overigens mogen dit ook vrienden- of familieteams zijn die onder een straatnaam mee gaan doen. We gaan er nog steeds van uit dat via WSV heel veel enthousiaste teams mee gaan doen.

De beach velden zijn weer open

Begin april heeft een groep enthousiastelingen zich weer ingespannen om de beach velden weer klaar te maken voor het zomerseizoen. We kunnen dus weer terecht op het zand als we daar zin in hebben. Nu zitten we nog geheel in trainings- en competitieschema, maar binnenkort komt er zeker weer ruimte om ook het beachvolleybal aandacht te geven. Iedereen wordt uiteraard van harte uitgenodigd om de zaal af te wisselen met het buitenspel op het schone zand van onze beach velden.

Jeugdkamp

Na een tweetal jaren van gedwongen annuleren gaan we dit jaar weer enthousiast met de organisatie van het jeugdkamp aan de slag. Dit jaar gaat het zeker lukken en kunnen we weer op pad naar Rijssen om ons een paar dagen te vermaken in Groepsaccommodatie de Langenberg. De eerste besprekingen zijn alweer geweest en de (deels nieuwe) groep begeleiding heeft de eerste ideeën voor het programma al klaarliggen. Het jeugdkamp wordt gehouden van vrijdagmiddag 24 juni tot en met zondag 26 juni. Binnenkort volgt de mogelijkheid om in te gaan schrijven en nog meer informatie, dus reserveer de datum alvast in je agenda. We hopen dat dit jaar echt alle jeugd- en CMV leden meegaan, dan maken we er een geweldig feest van.

JB1 en niveau 5.1 kampioen

In de tweede helft van de competitie zijn JB1 en niveau 5.1 kampioen geworden. Zonder medailles deze keer, want officieel zijn er geen kampioenen. De JB1 is wel met een enorme puntenvoorsprong kampioen geworden, dus zeker wel echte toppers. De enige set die zij dit jaar verloren hebben was in de wedstrijd tegen de ouders en deze ouders mogen daar dus met recht trots op zijn! Ter ere van deze prestatie heeft de trainer hen allemaal een prachtig (in zijn eigen kleur) opgemaakt trainingsshirt cadeau gedaan, zoals op de foto goed te zien is. Ook door de ouders die in grote getalen aanwezig waren bij de kampioenswedstrijd zijn de jongens achteraf flink verwend in de kantine. Hopelijk zien we deze roze golf nog jaren in onze vereniging, want deze talenten willen we graag blijven zien spelen in de verschillende competities. Gefeliciteerd allemaal!

JB1 Kampioen
Niveau 5.1 Kampioen

Arbitrageplan

Binnen onze vereniging zijn we ieder jaar weer op zoek naar voldoende scheidsrechters om alle wedstrijden die we spelen ook ‘gefloten’ te krijgen. Dat is niet eenvoudig en we merken dat veel mensen het fluiten ook best lastig vinden. Een paar deskundige mensen binnen de club heeft daarom de koppen bij elkaar gestoken om te kijken of we daar niet meer ons best voor kunnen doen en het voor iedereen die dat wil wat gemakkelijker te maken, waarbij we tegelijkertijd genoeg scheidsrechters hebben. Dat heeft geleid tot een ‘Arbitrageplan’ voor de vereniging (deze kun je binnenkort op onze website vinden), waarin opleiding en begeleiding centraal staat, naast een meerjarig streven om te kunnen voldoen aan onze scheidsrechter verplichtingen. Dit plan is nu ook goedgekeurd door het bestuur, op voorwaarde dat we kunnen bijsturen als sommige aspecten niet werken of beter anders kunnen. Er is in dit seizoen al met een aantal aspecten geëxperimenteerd en daar hebben we al veel van geleerd. Daarom gaan we een aantal zaken komend seizoen ook nog aanpassen of verbeteren. We zijn blij dat we nu in ieder geval een structuur kunnen gaan opbouwen, waarin dit lastige punt voor de komende jaren soepeler gaat lopen, met dank aan de opstellers van het plan.