Innovatiemakelaars.nl WSV – Nieuwsbrief 31 mei 2021

Waar we drie weken geleden nog niet aan durfden te denken, gaat nu toch gebeuren. We kunnen de zaal weer in en zelfs met maar weinig beperkende maatregelen. Ook de kleedkamers en de kantine gaan weer open. Het wordt dus bijna weer als vanouds. Mooi dat we daar voor de vakantie nog van kunnen gaan genieten. Maar let op … er zijn nog steeds corona maatregelen van kracht en daar houden we ons natuurlijk ook nog steeds aan.

Nieuws van de Technische Commissie

De ontwikkelingen volgen elkaar snel op met betrekking tot Corona. We waren al bezig om een nieuwe zaalindelingen met beperkingen op te stellen, maar we zijn ondertussen ingehaald door de ontwikkelingen, want vanaf 7 juni mogen we weer normaal trainen. De meeste teams kunnen weer op hun oude tijd, zoals we zijn gestart in september 2020, in de zaal terecht. Het rooster wordt zo snel als mogelijk gedeeld. Alle teams, maar zeker de teams waar een trainingstijd verandert, worden tijdig via de trainers op de hoogte gebracht. Tot 7 juni zullen we nog op de beach trainen, met uitzondering van de teams waar al andere afspraken mee zijn gemaakt.

De TC is ook drukdoende met de teamindelingen voor het seizoen 2021 – 2022. Door alle lockdown maatregelen hebben de trainers nog geen goed beeld kunnen krijgen van alle spelers en speelsters, wat de nieuwe samenstelling van de teams bemoeilijkt. Gelukkig hebben we, hetzij beperkt, wel enige trainingen kunnen geven waarmee het technisch hart aan het werk kan. Het streven is dan ook om toch half juni de voorlopige teamindeling bekend te maken, waarna we ook vrij snel in de nieuwe teamsamenstellingen gaan trainen. Uiteraard maken we de nieuwe, voorlopige teamindeling zo snel mogelijk bekend, inclusief eventuele wijzigingen in de trainingstijden.

Omdat we weer de zaal in mogen en weer gebruik kunnen maken van de kantine zullen we ook weer een spreekuur kunnen houden voor leden en ouders die vragen hebben over de teamindeling. De momenten die daar voor gekozen worden, maken we tegelijk met de nieuwe teamindeling bekend. 

Alternatief voor het jeugdkamp

Het bestuur heeft in samenspraak met de leiding van het jeugdkamp besloten dat het ook dit jaar nog te vroeg is om het jeugdkamp weer te organiseren. Vooral de anderhalve meter maatregel, die voorlopig nog blijft gelden, is een grote belemmering voor de begeleiding om het kamp in goede banen te leiden. Natuurlijk is dit een tegenvaller, maar we nemen onze verantwoordelijkheid daarin zeer serieus.

Om toch tegemoet te komen aan de wens om wel iets gezamenlijks te beleven, is het plan opgevat wel twee dagen met kamp- en sportactiviteiten voor de jeugd te bedenken op de beach in Zutphen. Op 3 en 4 juli wordt een veelheid van spelen, spellen en sporten voor de verschillende leeftijdsgroepen georganiseerd, zodat we samen toch nog een beetje in de kampsfeer kunnen komen. Momenteel wordt druk aan het programma gewerkt en binnenkort wordt dat verder toegelicht, onder andere in één van de volgende nieuwsbrieven.

Voor alle senioren is een feestje op deze datum nog net te vroeg, maar zij worden natuurlijk niet vergeten. De opening van het nieuwe seizoen gaan we dan ook dit jaar een extra feestelijk tintje geven.

Algemene Leden Vergadering

Het bestuur heeft besloten om op 9 juli 2021 een Algemene Leden Vergadering te houden. Belangrijkste doel van die ALV is om de leden de begroting voor het nieuwe seizoen te presenteren en te laten goedkeuren. In de toelichting die daarbij gegeven wordt, gaat het bestuur ook in op de uitzonderlijke situatie van het afgelopen jaar

Roefeldag 2021

De sport-roefeldag in Zutphen is gehouden op zondag 16 mei 2021. In een aantal ronden hebben basisschool kinderen van groep 4 tot en met 7 kennis kunnen maken met het volleybalspel op de beach. De foto’s laten zien dat er enthousiast werd meegedaan. Een paar kinderen lieten zelfs horen wel meer te willen …

Vacatures trainers, assistent trainers en invallers

Met het opstellen van de nieuwe teamindeling worden ook de trainers aan de teams gekoppeld. In de praktijk blijkt dat we altijd nog extra trainers of assistent-trainers kunnen gebruiken. Laat wat van je horen als je belangstelling hebt, ook als je een keer wilt invallen als een trainer niet kan. En natuurlijk zijn er het komende jaar ook mogelijkheden om de daarbij behorende opleidingen te volgen.

Via de Volleybalacademie van de Nevobo worden er legio opleidingen en cursussen voor volleybaltrainers aangeboden. Onder de paraplu van de Volleybalacademie voeren zelfstandige ondernemers dit voor de breedtesport uit. In elke van onze 4 regio’s zijn 2 ondernemers actief met het opleiden van trainers. De trainingen worden op verschillende niveaus en voor verschillende doelgroepen gegeven, zowel voor zaalvolleybal en beachvolleybal.

Heb je interesse in het trainerschap en eventueel daarbij volgen van een opleiding, dan komen we graag met je in contact. Meld je dan bij de TC, tc@wsvvolleybal.nl

Instuifmiddag Stichting Talentontwikkeling Achterhoek op 20 juni

WSV Volleybal werkt samen met de Stichting Talentontwikkeling Achterhoek-volleybal (STA). Ook het afgelopen seizoen waren er al een aantal jongens uit ons B-team actief met extra trainingen in Doetinchem, waar ze met veel plezier met de fijne kneepjes van het vak hebben kunnen kennismaken.

De  STA organiseert op zondag 20 juni een volleybal instuifmiddag van 12.30 – 15.00 uur in de Topsporthal in Doetinchem (Sportweg 1, 7006 GJ Doetinchem).

Vind je volleybal leuk, ben je gemotiveerd, speel je competitie (B&C jeugd, Jongens & Meisjes Top-, Hoofd-, Eerste Klasse) dan ben je van harte welkom op de “gratis” STA-Volleybal Instuifmiddag.

Geef je snel op !! Er is plaats voor 64 deelnemers. Wat gaan we doen ?

  • Training van 2,5 uur o.l.v. STA- trainers, deelnemers en spelers van Active Living Orion Heren 1;
  • Spelen 6 tegen 6 (toernooitje);
  • Meet & Greet met ……………………………. na de training.

Voor iedere deelnemer is er een gratis entreekaartje beschikbaar voor een Eredivisie thuiswedstrijd van Active Living Orion Heren 1 geldig voor het seizoen 2021-2022

Voor deelname kunt u zich aanmelden via de link: https://forms.gle/nTEnCrEsBzJ9UDEu6. Voor meer informatie over STA-volleybal kunt u terecht bij Eric Maan, 06-46298273 of e.maan@me.com.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Innovatiemakelaars.nl WSV Volleybal